• GO TO GLOBAL SITE
INOXPA SKANDINAVIEN A/S

Langballe 2, DK – 8700

Horsens, Denmark

Contact us
13/05/2020

CIP INOXPA: større kontrol og effektivitet i rengøringsprocessen

CIP INOXPA: større kontrol og effektivitet i rengøringsprocessen

INOXPA tilbyder et bredt udvalg af CIP-anlæg, der er tilpasset de rengøringsprocesser, som anvendes i enhver installation, der findes inden for fødevare-, kosmetik- og lægemiddelsektoren, hvor rengøringsresultaterne skal være i top for at sikre produktkvaliteten.

INOXPA har en række mobile CIP-anlæg, som gør det muligt at komme tæt på de forskellige udstyr og installationer, der skal renses. Disse CIP-anlæg opvarmes sædvanligvis ved hjælp af elektriske modstande, og beholderne har en volumen på op til 500 l. Disse anlæg kan være manuelle eller automatiske.

Der findes ligeledes et udvalg af statiske CIP-anlæg, hvor alle komponenterne (pumper, ventiler, varmevekslere og instrumentering) er monteret på en ramme. Det gælder også det elektriske kontrolpanel. Beholderne er placeret direkte på gulvet, hvilket gør, at INOXPA kan levere CIP-rammen, og kunden kan indkøbe beholderne lokalt.

INOXPAs CIP-anlæg kan have fra 1 op til 5-6 beholdere. Anlæggene kan være udstyret med beholdere til syreopløsninger, alkaliske opløsninger, vand fra distributionsnettet, genvundet vand og desinfektionsmiddel.

Anlæggene kan udformes til at rense én enkelt linje eller flere linjer samtidigt. For hver enkelt af de linjer, der skal renses samtidigt, skal der være en CIP med de samme pulslinjer. Det er meget vigtigt, at beholderne for kemikalier og vand dimensioneres korrekt for at kunne føde de forskellige linjer, der fungerer samtidigt.

For at sikre en god rengøring af installationen, bør produktionsvirksomhedens kvalitetsafdeling samarbejde med en kemikaliefabrikant for at vælge de produkter, der egner sig bedst til rengøring af den respektive produktionsinstallation.

Når dette er gjort, vil INOXPA vælge eller udforme det CIP-anlæg, der er egnet til at arbejde med de pågældende rengøringsprodukter og tilpasse faktorer som tid, temperatur og koncentration i henhold til kemikalieprodukternes tekniske specifikationer. Det er også vigtigt at sikre det rette flow, for at opnå den korrekte den mekaniske effekt af rengøringen.

Vores kunder kræver i stigende grad rapporter for hver rengøringsproces for at kunne sikre, at den er udført korrekt. Det medfører, at CIP-anlæggene skal være fuldstændigt automatiske, og at de er udstyret med programmerede opskrifter til rengøring af de forskellige installationer eller produkter. Automatiske CIP-anlæg muliggør en væsentlig reduktion af den tid, der anvendes til rengøringsprocessen, mindsker fejl og forhindrer, at operatørerne udsættes for unødige risici.

INOXPA kan levere CIP-anlæg til fødevare-, og kosmetiksektoren, og også til og lægemiddelsektoren, hvor der stilles en række krav både rent funktionsmæssigt, men også med hensyn til automatisering for at undgå krydskontaminering, samt absolut sikkerhed, for at processen er udført korrekt og registrering af den person, der har ansvaret for aktivering af rengøringsprocessen.

Flere nyheder

Videos

View online all available videos of INOXPA's extensive product range


Se mere