• GO TO GLOBAL SITE
INOXPA SKANDINAVIEN A/S

Langballe 2, DK – 8700

Horsens, Denmark

Contact us
09/09/2019

PIGGING SYSTEM, maksimal hygiejne og effektivitet

PIGGING SYSTEM, maksimal hygiejne og effektivitet

INOXPA PIGGING SYSTEM genvinder restprodukterne der findes tilbage i rørene efter hver produktion, og gør det muligt at udnytte op til 98 % af produktionen. 

Minimerer produkttabet og reducer produktionsomkostningerne. 

Dette fuldt hygiejniske system gør rengøringen nemmere, og på denne måde kan der spares på vandet og de kemiske produkter, hvilket indebærer en klar og tydelig reduktion af rengøringsomkostningerne.

Kuglen eller PIG kan passere igennem bøjninger af standardstørrelse på R=1,5D og er væsentligt bedre til at tilpasse sig bøjninger end de traditionelle projektilformede enheder. Den er meget alsidig og kan tilpasse sig enhver installation, således at vi kan genvinde produktet uanset, hvor vanskelig rørstrækningen måtte være. 

Den er en god medspiller i forbindelse med miljøbevarelse, for med dette system undgår man udledning af forurenende stoffer og reducerer dermed omkostningerne til spildevandsrensning. 

Nyt genvindingssystem 

Den traditionelle metode til genvinding af væsker i en installation efter produktion eller rengøring, består almindeligvis i at skubbe produktet, der er tilbage i linjen, med en væske eller et rent flydende materiale.

Disse metoder medfører store produktspild og øger også udledningen af ikke-genvindelige stoffer.

INOXPA tilbyder forskellige løsninger indenfor udskubsystemer: SILPIG og STERIPIG. 

De to systemer anvendes hovedsageligt til tyktflydende produkter. SILPIG til fødevareindustrien bruges f.eks. til produkter som chokolade, marmelader, kagecremer, geléer eller cremer, mens STERIPIG er særligt anvendelig i sterile processer som geléer, cremer, salver, pomader, emulsioner eller produkter af stor økonomisk værdi til kosmetik- og farmaceutindustrien.

I begge tilfælde begynder rengøringsprocessen med at placere kuglen i afsenderposition.

Kuglen sendes til modtagerstationen ved hjælp af et drivmedie (almindeligvis trykluft), og når den bevæger sig, skubber den det produkt, der er i røret, for at det kan udnyttes. Når kuglen er nået frem til modtagerstationen, kan man rense hele installationen ved hjælp af CIP med den fordel, at også kuglen selv bliver gjort ren. Når denne fase er gennemført, vender kuglen tilbage til afsenderstationen, og installationen er klar til en ny produktion. 

Fordele og anvendelsesområder 

Dette system kan anvendes inden for en bred vifte af industrier: fødevareindustrien, kosmetik- og farmaceutindustrien. 

I fødevareindustrien anvendes det mere og mere takket være omkostningsreduktionen i forbindelse med rengøring og spildevandsrensning, som gør, at systemet bliver hurtigere afskrevet. 

Systemet kan monteres efterfølgende i allerede eksisterende anlæg.

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere om systemet.

 

Flere nyheder

Videos

View online all available videos of INOXPA's extensive product range


Se mere