Iscreme mix formuleres af sødmælk, skummetmælk, fløde eller i nogle tilfælde vand tilsat en række ingredienser såsom sødestoffer, stabilisatorer, emulgatorer, smags- og farvestoffer.
Alle disse blandinger fremstilles ved hjælp af flydende og faste stoffer, og INOXPAs løsninger til dosering og blanding af disse opfylder alle behov med hensyn til proces og automatisering.
Den typiske fremstillingsproces for iscreme mix består af følgende faser:
- De flydende ingredienser, som opvarmes for at lette opløsning og hydrering af de faste ingredienser, fyldes i miksertanken.
- Ingredienserne i pulverform tilsættes væskerne ved hjælp af en INOXPA-blender og recirkuleres i miksertanken for at opnå optimal fordeling. For at lette dosering og inkorporering i væsken kan ingredienserne forblandes i tør form.
- Smør eller andre fedtstoffer smeltes normalt i en separat beholder, før de tilsættes blandingen.
- Efter endt blandingsproces pasteuriseres massen ved ca. 85 °C og homogeniseres af en højtrykshomogenisator. De homogenisatorer, der normalt bruges til iscreme mix, er kendetegnet ved et specielt homogeniseringshoved, der er konstrueret til at arbejde med slibeprodukter.
- Produktet modnes i en lagertank for at fuldføre hydreringen og opnå en homogen blanding.
- Smags- og farvestoffer kan tilsættes på dette trin.
- Blandingen, der opnås på denne måde, sendes til fryseren, hvor der piskes en kontrolleret mængde luft ind i blandingen.
Når det gælder is, spiller ingrediensernes konsistens og tekstur en afgørende rolle for slutproduktets kvalitet.
Sammen med kvalitetsråvarer er den fysiske blandingsproces og kontrollen heraf ekstremt vigtig for at levere en blanding af høj kvalitet til fryseren, som er det obligatoriske udgangspunkt for et vellykket produkt.
INOXPAs løsninger til fremstilling af iscreme mix kombinerer avanceret blande- og omrøringsudstyr, ekstremt effektiv varmebehandling og avanceret automatisering for at give kunderne i iscremeindustrien alle de værktøjer, der skal til for at imødekomme udfordringerne på dette marked.