Kunden er en af de vigtigste bageri- og konditorivirksomheder i verden. Installationen blev foretaget i virksomhedens produktionscenter i Sydamerika.
Kunden havde brug for at installere et nyt anlæg til håndtering af materialer (transport af faste stoffer og væsker) i en ny fabrik beregnet til fremstilling af kager og konditorvarer.
Baseret på kundens opskrifter og det tilgængelige layout blev der udarbejdet et diagram til håndtering af 90% af de faste og flydende ingredienser.
Udfordringen bestod i at udføre 30 batcher i timen med to miksere og samtidig sikre repeterbarhed og fødevaresikkerhed.
Det er lykkedes os at automatisere mere end 90 % af ingredienserne, hvilket har reduceret doseringen betydeligt og sikret, at alle opskrifter kan gentages
Det er lykkedes os at automatisere mere end 90 % af ingredienserne, hvilket har reduceret doseringen betydeligt og sikret, at alle opskrifter kan gentages
Kunden valgte INOXPAs service på grund af virksomhedens erfaring med denne type anlæg og evne til at udvikle og fremstille store greenfieldprojekter. Kendskabet til håndtering af faste stoffer var en afgørende faktor i deres beslutning, og det samme var muligheden for at kunne styre processen fra udformning af projektet til idriftsættelse.
Den største udfordring ved projektet var det store antal ingredienser, der skulle doseres, og det store antal batcher pr. time, som mikseranlægget krævede. For at kunne producere så mange opskrifter blev der designet et kaskadesystem, som gjorde det muligt at dosere og verificere ingredienserne ved høj hastighed.
Denne installation omfatter et doseringspunkt til tortillalinjen, som forsynes via en 300 liters tørstofvægt, et vanddoseringspunkt med flowmåler og et fedtdoseringspunkt med flowmåler.
2 doseringspunkter til brødlinjen ved hjælp af 2 stk. 400 liters tørstofvægte og 2 stk. 300 liters tørstofvægte, 2 stk. vanddoseringspunkter med flowmåler og 2 fedtdoseringspunkter med flowmåler.
Hovedingrediensen leveres fra 2 siloer konstrueret af INOXPA ved hjælp af pneumatisk vakuumtransport til tørstofvægten, hvor produktet passerer gennem en magnetisk fælde og en sigte for at eliminere eventuelle rester.
Vandet leveres fra kundens netværk, og den ønskede mængde doseres via flowmåleren og ventilerne.
Fedtstoffet tilføres fra en eksisterende tank, og vi sørger for pumpning og dosering af den ønskede mængde via flowmåler og ventiler; denne installation opvarmes med varmt vand, og alle rør er isolerede.
For tilførsel af tilsætningsstoffer er der skabt en struktur, som omfatter bigbags og stationer til mikroingredienser, 4 bigbags, 1 station med 3 mikroingredienser med 1 mikroingrediensvægt til tortillas, 1 station med 4 mikroingredienser med 4 mikroingrediensvægte til brød og en mellemtank. Mikroingredienserne passerer gennem en magnetisk fælde og en sigte for at fjerne eventuelle rester.
Eltavlerne, PLC og SCADA-systemet er bygget af INOXPAs eget team.
Dosering af ingredienser til bageri