En portugisisk virksomhed med mere end 25 års erfaring i fremstillingen af pulverpræparater til geléer og desserter.
Virksomheden ønskede at udvide sit udbud med et nyt udvalg af forarbejdede produkter, som til forskel fra pulverpræparaterne betyder, at kunderne også vil kunne købe mærkets spiseklare geléer, buddinger og mousser.
Til denne nye fremstillingsproces havde virksomheden brug for at udvide sit anlæg med udstyr, der kan garantere et slutprodukt at højeste kvalitet med en præcis opløsning af de forskellige pulverbaserede komponenter og geleringen i emballagen.
INOXPA inviterede kunden til at besøge pilotanlægget og iagttage resultaterne af de udførte forsøg før køb af maskineriet
INOXPA inviterede kunden til at besøge pilotanlægget og iagttage resultaterne af de udførte forsøg før køb af maskineriet
Med tanke på at skabe et færdigt produkt af høj kvalitet, inviterede INOXPA kunden til at iagttage resultaterne af de udførte forsøg før køb af maskineriet.
Der blev udført forskellige forsøg på INOXPAs pilotanlæg for at teste en præcis opløsning i vand af det opsugede pulver, med eller uden opvarmning afhængigt af det enkelte produkts egenskaber, for at opnå en efterfølgende gelering i emballagen.
Efter at have analyseret de behov, som projektet havde/frembød, blev forslaget fremsat i flere faser.
I første omgang blev CIP-udstyret kalkuleret, og derefter, i den følgende fase, blev tilbuddet udvidet med to beholdere og to buffertanke.
Til sidst udførte INOXPA hele installationen.
- 1 statisk CIP med 3 tanke (1 m3 vand + 0,5 m3 syre + 0,5m3 soda)
- 2 beholdere på hver 500 l med servicebox + eltavle + sugetragte
- 1 SilPig (to sendestationer med en modtagerstation) + eltavle
- Tilslutningsrør mellem udstyr.
- 2 fordelingstavler mellem beholderne og fyldemaskinen.
Kunden kan nu fremstille færdigprodukter efter sin egen opskrift og samtidig kontrollere hele processen for at opnå og opnå resultater med den ønskede kvalitet.
Processen udføres ved tilførsel af vand gennem en flowmåler (pr. Batch), pulver suges gennem tørstoftragten og kontrol af temperaturen i henhold til opskriftens specifikationer (opvarme/afkøle/opretholde).
Derefter sendes produktet til fyldemaskinen ved hjælp af kommunikation og kontrol via flowmåleren.
Kunden kan udføre CIP-rengøring af tre linjer, hver for sig:
- Beholderlinje.
- Rørlinje.
- Fyldemaskinelinje.
Ny proces til fremstilling af geléer, buddinger og mousser