RISO SCOTTI er en af de største fremstillings-og salgsvirksomheder af ris- og kornprodukter i Italien.
Virksomheden blev grundlagt i 1860 og forhandler sine produkter i over 60 lande over hele verden og leder en gruppe af højteknologiske virksomheder med speciale i dyrkning, forskning og forsøg samt fremstilling, behandling og salg af risprodukter.
De producerer også kiks, slik og vegetabilske drikke af havre og soja.
Målene for dette projekt omfattede flere aspekter. Kunden ønskede at øge den daglige produktion af vegetabilske drikke, automatisere processen, optimere ressourcerne og sikre et slutprodukt af høj kvalitet.
En reduktion af den anvendte råvaremængde og en besparelse i energiomkostningerne var de mål, som INOXPA har formået at opfylde
En reduktion af den anvendte råvaremængde og en besparelse i energiomkostningerne var de mål, som INOXPA har formået at opfylde
Takket være vores erfaring og specialisering i installationer inden for fødevaresektoren, kunne INOXPA tilbyde en løsning, der opfyldte alle de mål, kunden havde sat sig.
INOXPA præsenterede et effektivt forslag til automatisering og styring af hele anlægget.
Der blev designet en sammensætning af udstyr, som ville gøre det muligt for kunden at fremstille 12.000 l/t, reducere den anvendte mængde af råvarer og samtidig opnå en besparelse i energiomkostningerne.
Linjen består af 5 stationer:
. Forberedelse, blanding og opvarmning af produktet med et flow på 9.000 l/t.
. Produktet lagres i 6 tanke på 10.000 liter, der er udstyret med ventilmanifold til pneumatisk styring af omfyldningen til tankene.
. Afkøling og recirkulation af produktet, flow 14.000 l/t.
. Pasteurisering og filtrering af produktet, flow 6.000 l/t.
. Opløsning og slutafkøling af produktet, flow 12.000 l/t.
En del af de allerede eksisterende maskiner i kundens installation er bevaret i de 5 stationer, herunder homogenisatoren, dekanteren og nogle lagertanke.
. Mindre personale til kontrol af produktionsparametre og -faser.
. Færre omkostninger i forbindelse med anvendelsen af råvarer
. Kontinuert produktion uden spildtid.
. Repeterbar produktkvalitet.
. Varmeenergibesparelse under køle- og opvarmningsfaserne af produktionsvandet.
. Hele anlægget styres automatisk af en enkelt operatør, der kan kontrollere alle processerne via en computer med dedikeret software.
. Med ovennævnte opfylder fabrikken kravene til ”Industri 4.0”, og kunden har kunnet ansøge om de respektive tilskud.
Fremstilling af vegetabilske drikke