Kunde
Slutkunden er en fastfoodkæde i Saudi Arabien.
Kunden ønskede at bygge et anlæg til fremstilling af forskellige saucer til sine restauranter.
Projekt
De havde en meget klar idé om, hvordan saucerne skulle være og havde brug for passende udstyr til at fremstille dem. Før de købte udstyret, ønskede de at afprøve forskellige opskrifter og checke, om produktet opfyldte deres forventninger.
Det afgørende punkt var at bevise, at kravene til tekstur, viskositet og smag blev opfyldt til fulde i det fremstillede produkt, når man brugte de påtænkte ingredienser
Det afgørende punkt var at bevise, at kravene til tekstur, viskositet og smag blev opfyldt til fulde i det fremstillede produkt, når man brugte de påtænkte ingredienser
Hvorfor INOXPA?
INOXPA har bred erfaring i produktionsanlæg til fødevarer, og vi præsenterede et forslag, der var tilpasset kundens behov.
Det afgørende punkt var dog at bevise, at kravene til tekstur, viskositet og smag blev opfyldt til fulde i det fremstillede produkt, når man brugte de påtænkte ingredienser.
Der blev derfor blev udført en test på pilotanlægget ved INOXPAs hovedsæde i Banyoles (Spanien). Kunden deltog i testen og overværede, hvordan det ønskede produkt let kunne fremstilles med vores udstyr.
INOXPA-løsningen
Vores konkurrenter tilbød kun produktionsudstyr til fremstilling af mayonnaise, mens INOXPA også tilbød at udvikle det tekniske projekt, definere komponenterne i CIP-anlægget og styringen af kommunikationen med de øvrige komponenter i anlægget, herunder fjernbetjening af komponenterne og registrering af alle procesparametre (under produktion og CIP) samt muligheden for adgang til parameterrapporten fra andre enheder, der følgelig er en mere komplet løsning.
Projektet bestod af 3 moduler: udstyr til fremstilling af saucer, CIP-anlæg og piggingsystem til genvinding af restprodukt mellem produktionsområdet og fyldemaskinerne.
Det blev udstyret med styresystemet SCADA til lagring og eksport af data og opskrifter. Dette program muliggør også fjernsupport fra vores kontorer i Valencia til hvilket som helst sted i verden.
Installationens karakteristika
Udstyr til fremstilling af saucer:
- Tryk/vakuum-tank på 500 l med anker, turbine med savtænder i bunden og en flertandet inline-mikser med høj forskydning. Det omfatter en varme-/kuldekappe, vejeceller, ventiler til den påtænkte funktion, en loberotorpumpe til tømning og et hydraulisk hejsesystem.
- To tragte på 80 l med ankre til dosering af tørstoffer: en til krydderier og æggepulver og en til hvidløgspasta.
- En tragt på 400 l med vejeceller til dosering af væsker (vand, vineddike, m.m.).
- Olien tilsættes direkte til mikserenheden efter tømning af uden vakuum.
- Andre ingredienser kan tilsættes direkte gennem indgangen åbningen.
- En industricomputer kontrollerer opskriftssystemet og registreringssystemet. VPN til fjernbetjening medfølger.
CIP-anlæg:
- Prolac HCP-centrifugalpumpe til CIP
- Prolac HCP-SP-centrifugalpumpe til returløb af kemikalier fra mikser, buffertanke m.m.
- Opvarmningssystem til varmtvandsbeholder
- Pumper med dobbeltmembran til kemikalier
- Reguleringsventiler og sædeventiler med aktuator og C-TOP+ styreenhed
- Pladevarmeveksler til opvarmning ved hjælp af damp
- Instrumentering såsom konduktivitets- og temperaturfølere, tryktransmitter, niveaufølere, flowmålere og flowdetektor.
- Automatisk anlæg: med PLC og CPU fra Siemens, der indeholder opskrifter og VPN-anlæg til fjernbetjening
- Tankene blev indkøbt lokalt gennem forhandleren i området
Piggingsystem til produktgenvinding:
- 6 SilPig DN-65-stationer: 3 startstationer og 3 modtagerstationer
- 3 rensekugler
- 12 automatiske reguleringsventiler og 6 KH sædeventiler
- 18 magnetdetektorer til hastighedskontrol af kugler til produkter af forskellig viskositet.
- Kontrolpanel med PLC, og driften kan styres fra samme berøringsskærm som mikseren.
Interessepunkter
- Installationen er fuldt tilpasset til kundens behov.
- Kunden havde mulighed for at afprøve sine opskrifter på INOXPAs pilotanlæg før køb af udstyret. Under FAT-testen, der blev udført på vores anlæg i Vale de Cambra, og før forsendelse af udstyret, afprøvede kunden sin opskrift (i manuel driftsmåde) med tilfredsstillende resultater.
- En lokal virksomhed udførte montagen og leverede tankene i henhold til INOXPAs instruktioner.
- Ukompliceret tilsætning af hovedingredienser gennem tragte ved hjælp af vakuum. Marginale ingredienser (såsom krydderurter) tilsættes gennem en åbning. Olien tilsættes direkte til mikserenheden uden at passere gennem væskebeholderne og uden vakuum.
- Højt hygiejneniveau takket være udformningen af produktionsanlægget og det automatiske CIP-anlæg.
- Den overordnede drift af den samlede installation er optimal takket være den fremragende kommunikation mellem alle komponenterne i de forskellige arbejdsområder: råvarer, tilberedningsudstyr, opbevaringstanke, påfyldningsområde, produktoverførselsudstyr, rengøringssystem og transportudtyr. Alle områder skal være korrekt forbundet og koordineret for at undgå problemer i produktionsprocessen samt skader på udstyret og de fremstillede varepartier.