Bælgfrugter, korn, nødder, frø og andre plantebaserede råvarer bruges til at udvinde en koncentreret plantebaseret væske i vand, som bruges som grundlag for formulering af plantebaserede drikkevarer.
Tilsætningsstoffer som f.eks. olier, mineraler, vitaminer og aromaer kan tilsættes til den endelige formulering for at forbedre de ernæringsmæssige egenskaber samt smag og konsistens.
Udformningen af procesanlæggene varierer i høj grad afhængigt af råmateriale, kapacitet og slutproduktformulering, og de er derfor meget forskellige fra hinanden.
INOXPA tilbyder skræddersyede løsninger til at opfylde de mest efterspurgte egenskaber inden for procesegenskaber, automatisering, kapacitet og forarbejdning. Der er et væld af muligheder til rådighed for at tilpasse af enhver del af processen, hvilket betyder, at kunden har de helt rigtige værktøjer til at fremstille et unikt produkt og markedsføre det med succes.
Ud over proces- og anlægsdesign tilbyder INOXPA teknologisk støtte til optimering af eksisterende produkter eller udvikling af nye produkter, således at vores kunder kan gøre sig gældende på markedet med innovative kvalitetsprodukter.
Den typiske proces til fremstilling af en plantebaseret drik kan beskrives som følger:
1. Temperatur-, tids- og flowhastighedsstyring, kontinuerlig blanding og ekstraktion af den koncentrerede væske af plantebaseret oprindelse.
2. Vådformaling.
3. Hydrolyse for at opnå gelatinering, holde flydende og sødme i en proces, hvor temperatur og tid kontrolleres.
4. Separation af suspenderede faste stoffer ved hjælp af en eller flere centrifuger.
5. Olieblanding og homogenisering.
6. Afkøling og opbevaring af det koncentrerede ekstrakt.
7. Formulering af det endelige produkt: fortynding, tilsætning af ingredienser, aromaer m.v.
8. Pasteurisering/UHT-behandling.
9. Emballage.