INOXPAs mål er at blive ved med at være retningsgivende inden for fremstilling af pumper i rustfrit stål, der kan tilfredsstille kundernes behov inden for fødevare- og farmaceutindustrien. Vi fokuserer på hygiejnisk design, overholdelse af internationale certificeringer og bestemmelser, såsom FDA, EF-1935/2004 eller USP klasse VI, og ikke mindst høj ydeevne.
Innovation
Vi lancerer snart en ny førsteklasses hygiejnisk lobepumpe, der bliver mere robust end de nuværende, med lejestøtte i rustfrit stål samt et meget bredere udvalg af modeller, og den får navnet Ultilobe. Ud over et højere trykområde vil den også kunne rotere ved højere hastighed, hvilket betyder, at det vil være muligt at foretage CIP-pumpning med den samme pumpe.
Derudover opgraderer vi vores sortiment af højtydende hygiejniske Din-Food-centrifugalpumper, der kan pumpe væsker med et flow på over 1.000 m3/t.
Efterspørgsel
Fødevare- og drikkevareindustrien efterspørger i stigende grad robuste pumper med et hygiejnisk design og høj energieffektivitet. Men det første skridt i retning af et effektivt system er at sikre, at man vælger den rigtige pumpe. Derfor skal oplysningerne om både processen og de produkter, der skal pumpes, være så nøjagtige som muligt.
Korrekt beregning af tryktab, viden om produktets reologiske opførsel samt betingelserne for CIP, SIP mv. er af afgørende betydning for at sikre et korrekt valg, der garanterer den bedste ydeevne, både energimæssigt og driftsmæssigt, af pumpen, når den er installeret.
Gennem de kurser, som INOXPA regelmæssigt afholder, gør vi vores bedste for at sikre, at vores kunder har så meget viden som muligt, så de kan få mest muligt ud af vores pumper.
Marked
I de seneste år har ekstraordinære omstændigheder påvirket verdensøkonomien: COVID-19-pandemien, problemer i skibsfarten, knaphed og stigende råvarepriser, den russiske invasion af Ukraine og voksende spændinger mellem Kina og USA rejser tvivl om globaliseringens fremtid.
Denne deglobalisering skaber usikkerhed på markedet og øger anvendelsen af protektionistiske politikker i forskellige lande, hvilket ændrer reglerne for verdenshandlen.
På trods af vanskelighederne forårsaget af den globale situation fortsætter de sektorer, hvor vi udfører vores hovedaktivitet, især fødevare- og drikkevaresektoren, med at vokse. Takket være dette er antallet af ordrer på INOXPA-pumper på det seneste steget år efter år.
Fremskridt
Den nyeste generation af hygiejniske pumper skal være i stand til at opnå den højest mulige effektivitet med den lavest krævede NPSH og altid i henhold til hygiejniske designkriterier. Hos INOXPA er vi for eksempel meget stolte af at have udviklet HCP-serien af centrifugalpumper, som skiller sig ud fra de andre på markedet ved at have den højeste effektivitet og de lavest krævede NPSH på markedet.
På den anden side bør man nævne inkorporeringen af Industri 4.0 i denne sektor, hvor man arbejder på at indføre digitale og forbundne pumper. Kontinuerlig overvågning af vibrationsværdier, temperatur, tryk ... og en passende analyse af disse data vil give brugeren en mere præcis viden om, hvad der sker på deres fabrik, samt give mulighed for bedre vedligeholdelse, da man kan forudse en fejl, før den opstår.
Udviklingen i pumpeindustrien
I løbet af de sidste 25 år er der sket mange positive forandringer i fødevare- og drikkevareindustrien. Branchen bliver mere og mere bevidst om behovet for udstyr, der garanterer fødevaresikkerheden og er så effektivt som muligt.
Certificeringer af materialer bestemt til kontakt med fødevarer (som f.eks. forordningen (EF) nr. 1935/2004) tjener til så vidt muligt at undgå negative virkninger på forbrugernes sundhed og garanterer, at de ikke vil påvirke fødevarekvaliteten.
Fremstilling af pumper, der følger hygiejniske designkriterier (såsom EHEDG eller 3-A), har til formål at reducere risikoen for kontaminering. Derudover er formålet også at lette rengøringen af pumperne, hvad enten det er manuelt eller automatisk (CIP).
Derfor vil en pumpe med hygiejnisk design, fødevaregodkendte materialer og en indvendig overfladeruhed på RA 0,8 eller lavere betyde, at fødevareproducenten kan reducere antallet af tilbagekaldelser af produktbatches på grund af kontaminering og sikre en langt mere effektiv rengøring, da der spares vand, kemikalier og energi, og den tager mindre tid.
Det betyder, at brugen af hygiejniske pumper i fødevareindustrien medfører omkostningsbesparelser for virksomheden.
På den anden side søger branchen i stigende grad at opfylde målene for bæredygtighed, og det betyder, at man skal bruge pumper med den størst mulige energieffektivitet. Valget af den rigtige pumpestørrelse er afgørende for at opnå den bedste effektivitet, men det er også vigtigt at bruge frekvensomformere for at tilpasse pumpehastigheden til forskellige driftspunkter.
Det har medført, at indkøberen har en større teknisk viden om både pumpen og processerne og tager højde for pumpens livscyklusomkostninger (LCC) frem for blot at fokusere på pumpens indkøbspris.
INOXPA har etableret et internationalt netværk af specialiserede ingeniør- og produktionscentre, hvor tilpassede løsninger fremstilles og udvikles.
INOXPA industrielle surdejsanlæg er en omfattende løsning til produktion af håndværksbrød i stor skala.
UdstyrMed den nye familie af miksere udvider vi dette vigtige sortiment til vores branche og dækker blandingsbehovene til en lang række anvendelser.
Miksning