INOXPA's UHT-løsninger hjælper fødevarevirksomheder med at øge deres konkurrenceevne.
Vores UHT-systemer til ultrahøj temperatur-behandling (sterilisering) af mejeri- og grøntsagsprodukter, frugtjuice, drikkevarer, supper og generelt alle flydende fødevarer med lav viskositet udgør den centrale del af forarbejdningsanlægget hos mange virksomheder i fødevareindustrien.
UHT-behandling er en forarbejdningsteknologi, der anvendes til at eliminere mikroorganismer og mikrobielle sporer fra fødevareprodukterne ved at udsætte dem for ultrahøje temperaturer i en kort periode, så de opnår en sikker og stabil holdbarhedsperiode. Produkter, der gennemgår denne behandling, kan opbevares uden at komme på køl i flere måneder.
Da fødevareprodukter have forskellige kemiske, fysiske og organoleptiske egenskaber, er det afgørende at være omhyggelig med at vælge den mest hensigtsmæssige UHT-behandling.
Opvarmningsmetoden samt designet af varmevekslerne og temperaturprogrammet er nøgleaspekter, der skal overvejes, for at sikre den højest mulige effektivitet og en skånsom behandling af produktet. Sidstnævnte er afgørende for at sikre, at maksimale niveauer af ernæringsmæssige og organoleptiske egenskaber bibeholdes.
Produkttypen bestemmer hvilken opvarmningsmetode, der er den mest hensigtsmæssige at vælge. Der er to typer: indirekte opvarmning via tubulære varmevekslere eller direkte opvarmning via en kombination af tubulære varmevekslere til varmeregenerering og dampinjektion til produktsterilisering.
Produktet opvarmes i tubulære varmevekslere designet til at give høj termisk effektivitet og maksimere en nem rengøring. Dette vil sikre en længere driftsperiode og færre episoder med produktionsstop.
I indirekte varmesystemer opnås sterilisering ved at opvarme produktet til den ønskede temperatur i den tubulære varmeveksler, uden at det kommer i kontakt med varmesystemerne (damp).
Anlæg, der udfører direkte opvarmning, varmer først produktet op ved varmegenvinding i den tubulære varmeveksler, mens steriliseringstemperaturen opnås ved dampinjektion efterfulgt af øjeblikkelig afkøling for at fjerne overskydende vand forårsaget af dampkondensering.
En proces uden varmestress sikres ved effektiv varmeveksling og meget præcis styring af den indsprøjtede damp, hvilket bevarer det friske produkts egenskaber.
INOXPA-systemerne kan suppleres med aseptiske eller ikke-aseptiske homogenisatorer og aseptiske tanke, så vores kunder tilbydes komplette og skræddersyede løsninger til deres krav til UHT-behandling.
Avancerede og intuitive kontrolsystemer gør driften af INOXPA's UHT-anlæg effektiv og pålidelig. Dette muliggør fuld integration i ethvert eksisterende SCADA-system.
INOXPA har etableret et internationalt netværk af specialiserede ingeniør- og produktionscentre, hvor tilpassede løsninger fremstilles og udvikles.
INOXPA industrielle surdejsanlæg er en omfattende løsning til produktion af håndværksbrød i stor skala.
UdstyrMed den nye familie af miksere udvider vi dette vigtige sortiment til vores branche og dækker blandingsbehovene til en lang række anvendelser.
Miksning